LOADING

Veel Gestelde Vragen

Jazeker, je bent vanaf de start direct economische eigenaar van het voertuig. De factuur komt op naam van jouw bedrijf te staan en het kenteken wordt naar je verzonden. De financieringsmaatschappij blijft (zolang het contract loopt) juridisch eigenaar van het voertuig. Dat houdt in dat de auto als onderpand beschikt. Wanneer de looptijd voorbij is en de eventuele slottermijn is betaald ben je ook juridisch eigenaar van het voertuig.

Nee, dat zit er niet bij in. Deze kosten komen dus nog naast je maandtermijn. Echter hoeft de wegenbelasting niet zo duur te zijn en kun je ook zelf bepalen wat voor verzekering je afsluit. Als je uitgaat van een nieuw of jonggebruikt voertuig kun je eventueel één tot twee jaar garantie bijkopen. Hierdoor ben je verzekerd dat er geen onvoorziene kosten aankomen.

Dit is afhankelijk van de leeftijd door de door jouw gekozen auto. Je kunt zelf ook de looptijd van de leaseovereenkomst bepalen. De looptijd kan liggen tussen de 12 en maximaal 72 maanden. Banken kunnen de financiering vastzetten tot 144 maanden na datum eerste tenaamstelling. Een auto van 72 maanden oud kan dus maximaal 72 maanden gefinancierd worden.

Dat kan wel (alleen bij een eenmanszaak), maar hoeft niet. Je dient dan wel privé mee te tekenen op de overeenkomst. Mocht je deze keuze maken dan kun je de BTW NIET terugvragen bij de fiscus. Anders komt de auto gewoon op naam van het bedrijf te staan.

Nee, als particulier is het niet mogelijk om een financial lease af te sluiten. Hiervoor moet je een zakelijk klant zijn.

Financial lease is een zakelijk leasevorm waarbij een auto van de zaak door de leasemaatschappij wordt gefinancierd. Je betaalt maandelijks een vast bedrag waarmee je de auto afbetaalt. Vanaf de start van je leaseovereenkomst ben je economisch eigenaar van de auto. En aan het einde van de looptijd ben je volledig eigenaar van de auto. 

Als startende ondernemer kun je ook een financial lease afsluiten. Je betaalt maandelijks een vast leasebedrag naar keuze. Hierdoor ben je niet verplicht om in één keer een grote investering te doen. Samen kijken we welke financiële regeling bij jou en je onderneming aansluit. Daarnaast kun je als startende ondernemer profiteren van rente- en investeringsaftrek. 

Ja, het is mogelijk om de auto privé op naam te zetten. Maar je moet dan ook privé (mee)tekenen. Wanneer je hiervoor kiest moet je er rekening mee houden dat je geen btw mag terugvorderen. 

Het slottermijn is het bedrag dat aan het einde van je looptijd nog open staat noemen we het slottermijn. Over het slottermijn hoef je tijdens de looptijd geen aflossing over te betalen. De hoogte van het slottermijn bepaal je zelf maar kan afhankelijk zijn van de leeftijd en waarde van de auto. Het slottermijn betaal je dus aan het einde van je looptijd waarmee je de auto als het ware afkoopt en je de volledige eigenaar wordt. 

De looptijd van je leaseovereenkomst drukken we altijd uit in maanden. Wanneer je kiest voor een langere looptijd verlaag je jouw vaste maandbedrag. Welke looptijd bij jou past bepaal je zelf. Belangrijk is om rekening te houden met de economische levensduur van de auto, jouw investeringsbedrag en slottermijn en hoeveel je per maand af kunt dragen. 

Wanneer je tijdens de leaseovereenkomst geen ondernemer meer bent moet het leasecontract ingelost worden. Je kan de auto laten over nemen door een ander bedrijf maar dan moet de financieringsmaatschappij hiervoor goedkeuring geven. Mocht dit gebeuren kun je contact opnemen met onze lease-adviseurs. Samen gaan we kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor jou. 

Wanneer het laatste maandbedrag is betaald (en eventueel bijbehorend slottermijn) ben je volledig eigenaar van de auto. De financieringsmaatschappij is dan geen juridisch eigenaar meer. 

Financial lease is een zakelijke vorm om een lease auto af te sluiten. Bij financial lease ben je direct eigenaar van de auto. Wat bij de meeste andere leasevormen niet het geval is. Een ander groot voordeel aan financial lease is dat je in aanmerking komt voor verschillende fiscale voordelen. Zo kun je onder anderen de btw terugvorderen bij de fiscus die je als aanbetaling moet betalen. 

Om een financial lease af te sluiten moet je ingeschreven staan bij het handelsregister. Wanneer jouw onderneming nog niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel bestaat de onderneming officieel nog niet. Wat betekent dat je geen financial lease af kunt sluiten. Daarnaast is je financiële situatie belangrijk. Afhankelijk van jouw situatie kijken we of een financial lease mogelijk is. 

Bij MH Car Lease betekent het niet meteen dat je met een (negatieve) BKR-registratie geen lease kunt afsluiten. Wij beoordelen iedere situatie zelf en kijken per persoon wat er mogelijk is. Wanneer je vragen hebt over je BKR-registratie en wat dit voor jouw toekomstige financial lease kan betekenen helpen onze lease-adviseurs je graag. 

Is jouw financial lease aanvraag afgewezen? Dit kan door meerdere redenen komen. We zien dat de meest voorkomende afwijzing komt van de bank. De kredietverstrekker kijkt of je financiële situatie het toelaat om te leasen. Hierbij kijken ze of jouw inkomen daadwerkelijk de vaste maandlasten kunnen dragen. Daarnaast kan een afwijzing komen door een negatief werkkapitaal of te weinig eigen vermogen. Voor vragen over jouw (afgewezen) financial lease aanvraag kun je contact opnemen met onze lease-adviseurs. 

De auto mag niet in principe niet ouder zijn dan 120 maanden (10 jaar). De financiering moet in de meeste gevallen afgelost zijn in de maand dat de auto 120 maanden is. In sommige gevallen kunnen we hiervan afwijken. Daarnaast mag de auto niet meer dan 200.000 kilometer op de kilometerstand hebben staan. En kijken we naar de waarde van de auto en de daarbij behorende mogelijkheden van de looptijd van de leaseovereenkomst. 

Ja, dit kan heel erg goed. Vooral voor veel zakelijke ritten kan een elektrische auto een goede keuze zijn. Een elektrische auto is stil, schoon en voordelig in gebruik. Daarnaast is het erg goed voor het milieu doordat ze weinig tot niks uitstoten van CO2 en stikstof. Interesse in een elektrische lease auto? Neem contact met ons op en onze lease-adviseurs helpen je graag. 

Wanneer je jouw zakelijke auto privé wilt rijden moet je vanaf 500 privé gemaakte kilometers bijtelling betalen. Het bijtellingspercentage is 22%. Om te berekenen hoeveel dit is wordt er gekeken naar de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van de auto. Voor elektrische auto’s geld een lager bijtellingspercentage. Deze ligt voor 2021 op 8% de eerste €40.000,00 daarboven ligt het bijtellingspercentage op €22%. 

Vragen? Wij helpen u graag.

040-7810028Stel hier uw vraag
mhcarleasemhcarlease